Интересни факти за вратите

Без значение, че ги използваме всеки ден, повечето хора не мислят за врати, докато не стане време да си купят такива. Има много интересни факти за тях, които можем да научим ако се поинтересуваме малко по-задълбочено. Ето и няколко специално подбрани за Вас:

Факт 1: Ако видите врати в искрящи, нестандартни или екстравагантни цветове, със сигурност са ирландски. Когато Кралица Виктория умира е била отправена заповед, вратите да бъдат боядисвани в черна украса. В знак на протест, народът ги боядисва във всевъзможни искрящи цветове.

Факт 2: Не Ви ли е ставало интересно какво означава сънят Ви, ако в него присъстват много интериорни врати. Някои вярват, че символизират бъдещи промени. Други пък допълват, че според цвета им, може да се определи как се чувствате или ще се почувствате от тях.

Факт 3: Първата бронзова врата е поставена във Вашингтон през 1863 година.

Факт 4: Според специалистите във Фън Шуй, когато си избирате врата от най-голямо значение са нейният цвят и посоката ѝ на отваряне, спрямо другите врати.

Факт 5: Много от вратите на църквите в град Филаделфия биват боядисвани в червено, този цвят символизира безопасност.

Факт 6: Смята се, че съществуват порти към Рая, които се намират във Флоренция. Били са общо три, източна, северна и южна, изработени от лозови листа и грозде.

Факт 7: Теофилий Ван Кенел успява да патентова първата въртяща врата, която е изработена във Филаделфия от самият него. В строителния департамент е прието, че въртящите врати не трябва да се движат с висока скорост, за по-голяма безопасност.

Факт 8: Прието е, че Египтяните са измислили първият прототип на модерните ключалки.