Входна врата за къща – визитката на дома Ви

Входната врата е първото нещо, което другите ще видят, когато дойдат в нашият дом. Тя е неразделна част от него. Пази жилището ни от крадци и олицетворява неговия архитектурен стил.

Входните врати за къща е необходимо да отговарят на следните изисквания: да бъдат издръжливи на външни атмосферни влияния – водонепропускливост, въздухонепроницаемост на фугите, устойчивост на вятър. Изделието ще се ползва в продължение на много години и не трябва да губи своите първоначални характеристики. Важно е различните модели входни врати да имат добра шумо и топлоизолация. За тази цел се използва минерална/каменна вата, полистирен, изолация тип „пчелна пита”, полиретанова пяна или фино пресовани дървесни частици. Да има визия, която да бъде в хармония с интериора и екстериора на жилището.

Блиндираните врати са изпитани във времето и са много устойчиви, издръжливи и стабилни. Купувайки врата за къща обърнете внимание на надеждността на конструкцията. Това зависи от следните показатели:

  1. Конструкция на крилото:

– дебелина на металният лист: минимум 0.8 мм;

– да е допълнително оребрено с метални профили, за по голяма здравина и устойчивост;

– заключваща система: препоръчително е да има две отделни системи с активни шипове, които влизат в касата при затворено положение – за по-голяма сигурност;

– бронировка на патрона: предпазва ключалката от разбиване. Монтира се върху бравата и скрива патрона.

  1. Каса – метална праховобоядисана.
  2. Праг – от неръждаема стомана с Г-образна лайсна, която спомага за доизграждане на прага и по-добра изолация.
  3. Да има UV покритие, което предпазва от раздуване и избледняване от слънчевата светлина.
  4. Монтаж – препоръчително е да се извърши от технически лица.

За правилен избор е необходимо да заделите повече време за разговор с консултантите. Така ще сте по-обстойно запознати с предлаганите врати и като удобство на дизайна, и като структура. Винаги ще ви насочат от кои модели клиентите са най-доволни и коя би паснала идеално във вашия случай.