Тъмни или светли врати да изберем за нашия интериор

С всяка изминала година използването на тъмните врати в интериора се среща все по-често и всичко това е благодарение на изящният им вид и правилното подреждане на акцентите. Интериорните дизайнери наблягат именно на тях. Тъмната врата трябва да е комбинирана с останалата част от интериора. Това не само ще създаде модерна, но и уютна атмосфера.

За да продължите с правилното декориране е важно да се направи правилният акцент в интериора. Винаги трябва да се грижим за хармонията на цветовете в стаята.

Варианти за материали и цветове:

  • Венге – доста рядко срещана дървесина, която е широко разпространена в Източна Африка. Има тъмно кафяв цвят.
  • Орех – това дърво е устойчиво на крекинг, използва се широко в производството на мебели и врати. Има кафяво-сив оттенък.
  • Махагон – името на дървото говори само за себе си – основната му особеност е богатият червен нюанс.

Ако сте убедени, че стаята ви се нуждае от тъмна врата, помислете как да създадете благоприятна светлина в къщата. Тъмните врати в светъл интериор са отлично решение за тези, които искат да направят правилните акценти в дизайна на апартамента си.

Прилагайки лек цвят на пода и тъмни врати в интериора, ще получите необходимият ефект на контраста, но все пак е важно да обърнете внимание на подробностите. Избягвайте разнообразието в общата комбинация от цветове. Когато избирате врата е хубаво первазите да са в цвета на крилото на интериорната врата. Тази изтънчена комбинация ще служи като отличен помощник в проблема за разширяване оптически на вътрешното пространство на помещението.

Тъмните подове съчетани с тъмни врати в интериора се използват много по-рядко в днешно време от предишната комбинация. Но това не означава, че тази комбинация не е предпочитана от някои клиенти. Има мнение, че вратата трябва да се комбинира с пода, не само с цвят, но и с дърво. Разбира се, това мнение е грешно и правилната комбинация може да изненада дори дизайнерите с многогодишен опит. Единственото, което трябва да се следва при прилагането на тъмната врата, заедно с тъмния под е, че стаята трябва да бъде достатъчно просторна и стените да са светли.